Η Απάντηση Με αφορμή σχόλια που ακολούθησαν ανάρτηση σε blog συνδέσμου διαιτητών


Με αφορμή σχόλια που ακολούθησαν ανάρτηση σε blog συνδέσμου διαιτητών, να ενημερώσω ότι:

Εως το 2009 η ΕΟΠΕ όποτε αποζημίωνε οδοιπορικά διαιτησίας(δεν υπάρχει αμοιβή) φρόντιζε και παρακρατούσε τον ανάλογο φόρο, τον οποίο θεωρώ ότι απέδιδε στο κράτος.


 Παρά το γεγονός ότι οι επιχορηγήσεις προς την ΕΟΠΕ ήταν και τακτικές και προσαυξημένες, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, χάρη στο φιλότιμο και την ανοχή των διαιτητών, να οφείλουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 το ποσό του 1.000.000 περίπου €. 

Το ποσό αυτό φρόντισε παράνομα, προφανώς με δόλο και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, να διαγράψει από τον ισολογισμό της η προηγουμενη διοίκηση, της ΕΟΠΕ, αποσκοπώντας προφανώς στην παραγραφή του. Για αυτή την παρανομία έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες,για να μην χαθούν τα χρήματα των διαιτητών.
Απο το 2012 και μετά, όπως γνωρίζετε, τα οδοιπορικά διαιτησίας βαρύνουν τα σωματεία. 


Σύμφωνα με το ισχύον φορολογικό σύστημας και επειδή δεν υπάρχει κωδικός επαγγελματία διαιτητη, τα ποσά αυτά θα πρέπει να βεβαιώνονται απο τα σωματεία Αυτό σημαίνει οτι αυτά εχουν υποχρέωση να δηλώνουν και να φορολογούνται για τα έσοδα(ακαδημίες, χορηγίες, κ.λ.π) και προφανώς να βεβαιώνουν τα οδοιπορικά διαιτησίας. Υπάρχουν σωματεία που λειτουργούν με αυτές τις διαδικασίες,δηλώνουν τα οδοιπορικα και επομένως οι διαιτητές φορολογούνται για τα ανάλογα. Ομως, μπορούν όλα; Μπορείτε να φανταστήτε τι θα συμβεί, αν καποιος διαιτητής δηλώσει έσοδα από οδοιπορικά, ενώ το σωματείο δηλώνει άγνοια; 

Αραγε το πρόβλημα είναι τα 150€ ετησιως που δεν δηλώνει ενας διαιτητής από οδοιπορικά και πάντως όχι με ευθύνη δική του, ή τα χρηματα που διακινεί το σωματείο και δεν τα δηλώνει.
 

Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με οποιονδήποτε να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος ανούσιων συζητήσεων, εως τότε όμως θα πρέπει να κλείσουν τα ανεύθυνα στόματα και να σταματήσουν οι αυτόκλητοι εισαγγελείς να ψάχνουν για φαντάσματα.

Υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω , ΟΧΙ σε σκοτεινές διαδρομές, περίεργες δοσοληψίες και μαύρο χρήμα στη διαιτησία.
ΟΛΑ στο φως.

. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Copyright 2019| ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ WEBSMALL.EU