Επιστολή Διαμαρτυρίας της ΕΣΠΕΚΕΛ προς τον Δήμαρχο Λαρισαίων

 

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Λαρισαίων

κ. Καλογιάννη Απόστολο

Διαπιστώσαμε έκπληκτοι από δημοσιεύματα του τύπου και από την ανακοίνωση στο site του Δήμου Λαρισαίων, ότι αποφασίσατε να κλείσετε τα σχολικά κλειστά γυμναστήρια της πόλης, με σκοπό να ανακόψετε την πορεία εξέλιξης του COVID-19. Δυστυχώς παρότι η πρακτική αυτή αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία σε οδηγίες του υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, δημιουργούνται και πλείστα προβλήματα από αυτή σας την ενέργεια.


Θεωρούμε ότι με το κλείσιμο των σχολικών Γυμναστηρίων στην ουσία σταματάμε την Ανάπτυξη όλων των αθλημάτων που γίνονται μέσα στα κλειστά Γυμναστήρια, την ματαίωση και την πλήρη διάλυση των Αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΚΕΛ, της ΕΣΚΑΘ και όχι μόνο, που προπονούνται και αγωνίζονται μέσα σε αυτά και αφαιρείτε την δυνατότητα συμμετοχής των Λαρισινών Σωματείων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα με ότι αντίκτυπο έχει αυτό. Φέρνετε μία τεράστια αναστάτωση στους γονείς που έχουν ρυθμίσει τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους και στα ίδια Σωματεία που έχουν κάνει τον δικό τους προγραμματισμό.

Αν θεωρείτε ότι οι αθλητικοί σύλλογοι είναι υπαίτιοι για την διασπορά του COVID-19, τότε πρώτοι θα είμαστε εμείς που θα προτρέψουμε τα Σωματεία να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα εξάπλωσης του ιού δεν είναι σε ένα κλειστό Γυμναστήριο όπου προπονούνται 15 αθλητές-τριες αλλά αντίθετα στα πυκνά σχολικά τμήματα (δείτε 29ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, όπου συνωστίζονται 21 παιδιά σε ένα κοντέινερ 15 τετραγωνικών μέτρων).

Επίσης ομάδες που προάγουν το άθλημα στην πόλη μας οι οποίες παίζουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ Γυναικών (Ε.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΙΛ/ΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) αλλά και στην Β΄Εθνική Κατηγορία Ανδρών και Γυναικών (Ε.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ, Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΘΛΕΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ) καθώς και στο τοπικό πρωτάθλημα Γυναικών (ΑΟ ΣΟΥΦΛΑΡΙΩΝ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ κ.α.) δεν έχουν την δυνατότητα να προπονηθούν αλλά και να αγωνιστούν αφού είναι γνωστό μόνο το κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης διαθέτει άδεια λειτουργίας και είναι κλειστό από άλλες ομάδες.


Αυτό συνεπάγεται αυτόματα ότι οι ομάδες μας ενώ δεν θα προπονηθούν είναι υποχρεωμένες να παίξουν στα πρωταθλήματά τους με μεγάλο κίνδυνο τραυματισμών. Η πρακτική σας (κλείσιμο γυμναστηρίων) αποτελεί μοναδική σας απόφαση και όχι απόφαση Δημάρχων όμορων Δήμων Περιφερειακής ενότητας Λάρισας, Θεσσαλίας ή άλλες Περιφέρειες (βλέπε Καρδίτσα, Βόλος, Κοζάνη, Σέρρες).

Παρακαλούμε πολύ όπως μας ενημερώσετε εγγράφως:

Α) Με βάση ποιο νόμο-οδηγία προβήκατε στην παραπάνω απόφαση.

Β) Με βάση ποιανού φορέα, οργάνου, εισήγηση προβήκατε στην λήψη της παραπάνω απόφασης.

Γ) Γιατί δεν ενημερωθήκαμε και δεν κληθήκαμε για να καταθέσουμε τις απόψεις μας πριν τη λήψη της παραπάνω απόφασης.

Τι νόημα έχουν τα προπονητικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ τα οποία με έξοδά μας τηρούμε απαρέγκλιτα; Ποιος θα καλύψει τα έξοδα λειτουργίας, αμοιβές προπονητών, πάγια έξοδα, των ομάδων της Λάρισας που δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε υπουργική απόφαση – ΕΟΔΥ;

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας γιατί ‘’καταστρέφετε’’ τον Λαρισινό αθλητισμό ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην πόλη μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Υφυπουργό Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού: κο Αυγενάκη Ελ.
  2. Γ. Γ. Αθλητισμού: κο Μαυρωτά Γ.
  3. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: κο Αγοραστό Κ.
  4. Πρόεδρο ΕΟΠΕ: κο Καραμπέτσο Γ.
  5. Σωματεία ΕΣΠΕΚΕΛ Δήμου Λάρισας

 

 Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         Αστέριος Πατσιαούρας                                            Βασίλειος Ακριβούλης

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Youtube και Instagram


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Copyright 2019| ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ WEBSMALL.EU