Α.Ο. Πελασγιώτις Λάρισας: Το βόλεϊ στο προσκήνιο
Η Πελασγιώτιδα είναι ένα σωματείο με μεγάλη και διαχρονική ιστορία, που εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, έχει επενδύσει δυναμικά και στο βόλεϊ, διατηρώντας ενεργά τμήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Το γεγονός αυτό την καθιστά μια από τις ελάχιστες ομάδες της περιοχής που καλλιεργούν και τα τρία αυτά αθλήματα με την ίδια συνέπεια και αγάπη.
Υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ είναι ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Μαϊμάρης, ο οποίος με μεράκι και όραμα έχει οργανώσει τα τμήματα, ενώ προπονήτρια είναι η Εύα Τσούτσου, που έχει αναλάβει την αγωνιστική καθοδήγηση των κοριτσιών.
Τα τμήματα βόλεϊ της Πελασγιώτιδας
-
Mini προαγωνιστικά: Η πρώτη γνωριμία με το άθλημα, εκεί όπου τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τα βασικά και αγαπούν το βόλεϊ μέσα από το παιχνίδι.
-
Παγκορασίδες: Το αγωνιστικό «φυτώριο» που βγάζει τα ταλέντα του αύριο.
-
Κορασίδες Α1: Το τμήμα που συμμετέχει σε δυνατά πρωταθλήματα και χτίζει χαρακτήρα νικώντας αλλά και μαθαίνοντας μέσα στο γήπεδο.
-
Νεάνιδες: Η συνέχεια της πορείας για τις αθλήτριες που προχωρούν σε πιο απαιτητικό επίπεδο.
-
Γυναικείο τμήμα: Η κορύφωση της διαδρομής, με τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ (Κεντρικής Ελλάδας), δίνοντας στο σύλλογο τη δική του θέση στον χάρτη του τοπικού βόλεϊ.
Σταθερή φιλοσοφία
Η φιλοσοφία της Πελασγιώτιδας παραμένει ίδια σε όλα τα αθλήματα: σκληρή δουλειά, αγωνιστικότητα, ανάδειξη ταλέντων από τις ακαδημίες και, πάνω απ’ όλα, καλλιέργεια σωστής αθλητικής παιδείας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από τα χρόνια πολλά παιδιά της ομάδας συνέχισαν με επιτυχία σε μεγαλύτερους συλλόγους.
Το βόλεϊ έχει αποκτήσει πλέον τη δική του δυναμική, με τις νεαρές αθλήτριες να γεμίζουν τα γήπεδα, δείχνοντας ότι το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο.
Η Πελασγιώτιδα δεν είναι απλώς ένας αθλητικός σύλλογος. Είναι μια μεγάλη «οικογένεια» που προσφέρει στα παιδιά της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής διέξοδο, χαρά και τη δυνατότητα να ονειρεύονται μέσα από τον αθλητισμό.